Doveroddevej 10

Doveroddevej 10.

Ejendommen er fra 1935. Den er hvidmalet.
Matrikelnummer 2f i 1950.
Matrikelnummer 2f i 2013.

Aage Emanuel Storgaard Jensen (1910-1997) og hans kone Ellen Marie Elisabeth Frederiksen (1907-2006). De blev gift i 1938 i Orø kirke. Familien flyttede senere til Orø, hvor Ellen stammede fra og der boede de i “Pilegården”, Bybjerg Mark. Åge blev kaldt “æ Sønderhåmand”, han var nemlig født i Sønderhå og præsten der begik en fejl, da han blev døbt, så han ikke fik navnet Åge Emanuel Storgaard Jensen, som forældrenes plan var, men Åge Emanuel Jensen. Åge fik senere ændret navnet til Åge Emanuel Storgaard, da det  nu engang var det, han blev kaldt. Åge byggede ejendommen af cementsten, som han selv støbte, eller ifølge en af sønnerne var det gamle sten, som han selv rengjorde. Derfor er ejendommen malet hvid. Den var udstykket fra præstegården i 1936 og Åge Jensen ejede den indtil 1946.

Herluf Storgaard Jensen (1941-).

Flemming Torbjørn Storgaard Jensen (1944-).

Carl Madsen (1906-1996) købte i 1946 ejendommen og boede her med sin søster Jenny (1918-2004). Begge var født i Boddum. Både Jenny og Carl døde på plejehjemmet i Hurup.
1333-5501996
90 år
Forhenværende landmand Carl Madsen, Parcelvej 9, Hurup, forhen Boddum, fylder mandag 22. januar 90 år.
Han er født i Boddum, hvor han altid har boet, indtil han for fem år siden flyttede til Hurup. Her er han glad for at bo.
Carl Madsen har altid boet sammen med sin søster, Jenny, som er ham en tro hjælp. Han har været landmand i mange år, var medlem af repræsentantskabet for Boddum-Ydby Sparekasse, ligesom han blev betroet andre tillidshverv.
Carl og Jenny Madsen tænker altid først på andres ve og vel, og de giver straks en hånd med, hvor der er hjælp behov ved sygdom, ligesom de altid har tid til snak og trøst. Nu Carl Madsen ikke længer kan køre bil, bruger han telefonen, ligesom han stadig kan færdes på gaden, gå på indkøb og få sig en snak.
De to søskende passer selv hus og have, og hos dem samles også resten af familien. Fødselsdagen fejres dog i det stille på grund af Jennys helbred.

Kai Grundtmann (1936-2017) og Inge fik skøde på ejendommen i 1990.
1120-627Doveroddevej 10, fik en præmie som en af de gode og smukke bygninger i Sydthy i 1994:
Doveroddevej 10, Boddum, ejes af tandlæge Grundtmann. Parret købte det tidligere statshusmandsbrug fra 1935 for tre år siden af Jenny og Carl Madsen. Hele ejendommen er restaureret med respekt for det oprindelige, mens det indeni er moderniseret til nutidens krav. Restaureringen af både hus og omgivelser er sket løbende gennem de tre år, ligesom de forrige ejere også gjorde en stor indsats for at holde den fine ejendom.


132-627

Dette indlæg blev udgivet i Doveroddevej. Bogmærk permalinket.