Doveroddevej 12

Doveroddevej 12

Et rødt murstenshus med kælder.
Matrikelnummer 9e i 2013.

Oskar Kristensen Iversen (1924-1987) og Thora Elna Skriver Kristensen (1930-1996). De blev gift i Ydby kirke i 1947. Oskar var bygherre på ejendommen og fik postbudet “Peder Post”, som også var murer, til at bygge det. Huset blev bygget i etaper efterhånden som Oskar fik råd til det. Først byggedes kælderen og her installerede han sig med sin begyndende familie. Taget over kælderen var halmballer og op gennem dem var ført et kakkelovnsrør der fungerede som skorsten. Folk udefra, som ikke kendte til de nærmere omstændigheder omkring Oskars byggeri, troede, at der var et røgeri på grunden. Det var i perioden omkring 1951, hvor han fik skødet, at kun kælderen var bygget. Efter Oskars død i 1987 blev hans enke boende i huset til 1992.
Oskar Iversen havde aldrig været i lære, men han var kendt for at kunne reparere biler og det var han dygtig til. Mange benyttede ham til at få repareret deres bil og han kunne altid finde ud af, hvad motoren fejlede. Han kunne også klare svejsning og maling af biler, og byggede en vindmølle før “Nordisk folkecenter for vedvarende energi”.

Conny Margrethe Kristensen Iversen (1948-), som blev gift med Preben Nielsen og de er bosiddende på Mors og har en søn: Hejne.

Carl Martin Kristensen Iversen (1950-), som blev gift med Kirsten Konge. De bor i Humlum og har 4 børn: Sonja; Svend; Sanne; Simon.

Christian Marius Kristensen Iversen (1951-), som sammen med Anni Stærk Pedersen. De fik 2 sønner; Kim; Claus. Sammen med Anita fik han 2 sønner: Johnny; Jacob.   Christian er nu bosiddende i Skive.

Karen Marie Kristensen Iversen (1953-2007), som blev gift med Poul Erik Nielsen og bor i Spolum. Deres børn er: Bettina; Kjeld; Jan. Kjeld og Jan er tvillinger.

Knud Mikael Kristensen Iversen (1954-), som var gift med Lene. De er senere blevet skilt, men fik 4 børn og de er: Johannes; Peter; Solvej; Anna.

Carlo Martino Kristensen Iversen (1959-2005). Han er begravet på Hurup kirkegård og var gift med Jonna og de fik 3 børn: Monica/Monique; Henrik; Marlene

Karsten Marinus Kristensen Iversen (1966-), som blev gift med Jette Toftdal Larsen.

Sønnen, Karsten Iversen fik skøde på huset i 1992 og boede her med sin kone Jette Toftdahl Larsen. De boede først her Doveroddevej 12, men er senere flyttet til Flovlevvej 2 på Thyholm.

Et barnebarn af O. K. Iversen, Kjeld Irming Nielsen (1974-), overtog huset i 2001. Han er gift med Rubylen P. Navida.

Kemp.

?

Dette indlæg blev udgivet i Doveroddevej. Bogmærk permalinket.